Stoeterij Waldman

Stoeterij Waldman

Gelegen op de Veluwe vormt deze stoeterij een vrijstaand object in het landschap. De grote schuur is door zijn afmetingen duidelijk aanwezig. Ook omdat het landschap heel weids en open is, is de schuur al van verre zichtbaar. De opgave die wij onszelf hebben gesteld is dit grote bouwvolume te ontwerpen als een elegant ruimtelijk object, vloeiend overgaand in het landschap.

De traditionele schuur krijgt hier een asymmetrische uitwerking, de nok bevindt zich uit het midden. De gevel en dak gaan in materiaal in elkaar over, uitgevoerd in staalplaat. De stalen platen zijn als een deken om het gebouw heen gevouwen en lijken zelfs naar binnen door te gaan. Belangrijk is hierbij de witte rand die afsteekt tegen de donkere dakplaten en een duidelijke lijn tekent in de gevel. Hiermee wordt de bijzondere vorm extra benadrukt en lijkt de schuur zich eerder te manifesteren als een sculptuur.