Oranjehuis

Oranjehuis

In opdracht van Blijf Groep hebben wij het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van het Oranje Huis. Zowel het exterieur, als het kleurrijke interieur van het Blijf-van-m'n-lijfhuis Nieuwe Stijl zijn door het Amsterdamse buro uitgewerkt.

Het Oranje Huis is gevestigd in een van de twee nieuwe gebouwen aan de Hooftstraat te Alkmaar. In opdracht van Wooncorporatie Woonwaard is de herstructurering van de wijk Oud-Over die gestart met twee langgerekte woongebouwen, parallel aan de Hooftstraat. De twee gebouwen zijn als een straat ontworpen en starten aan het begin van de straat met twee woonlagen en eindigt met vier, zo markeert zij het aldaar gelegen toekomstige Sieghelplein.

In het tweede gebouw is op de kop het algemene deel van het Oranje Huis gevestigd, de hoofdentree, spreekkamers, kantoren en noodkamers. Op de tweede en derde verdieping van het gebouw zijn de woonunits gevestigd voor crisisopvang en begeleid wonen.

Boven de hoofdentree prijkt in in oranje stalen letters de tekst 'OranjeHuis'. Dit is een goed voorbeeld van de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het Blijf-van-m'n-lijfhuis Nieuwe Stijl. De centrale ontvangsthal is subtiel oranje gekleurd met als centraal punt een witte balie, afgewerkt met foamcoating. Hieromheen zijn de spreekkamers en enkele kantoren gevestigd.